BRYSSELIN TUULIHAUKAT: Uuden partiolaisen vanhemman opas

Tervetuloa Partioon!

Pieni opas uuden partiolaisen vanhemmille:

MITÄ PARTIO ON?

Partio on kasvatustoimintaa, jonka tavoitteena on tukea lasten ja nuorten kasvua. Päämääränä on persoonallisuudeltaan ja elämäntavoiltaan tasapainoinen, vastuuntuntoinen, aktiivinen sekä itsenäisesti ajatteleva paikallisen, kansallisen ja kansainvälisen yhteisön jäsen. Jokainen partiolainen kuuluu ikäkausiryhmään. Partion ikäkaudet ovat • Sudenpennut (7-9 v.) • Seikkailijat (10-12 v.) • Tarpojat (12-15 v.) • Samoajat (15-17 v.) • Vaeltajat (18-22 v.) Lisäksi aikuiset yli 22-vuotiaat partiolaiset ovat aktiivisessa roolissa muiden ikäkausien tukena. Lapsesi kuuluu partiolippukunta Brysselin Tuulihaukkoihin (TuHa). Brysselin Tuulihaukat (TuHa) on suomalainen lippukunta, joka perustettiin syksyllä 2000 järjestämään suomalaistyyppistä partiotoimintaa Belgiassa. Tuulihaukat aloittavat nyt siis jo 15:sta toimintavuotensa. TuHa:n toimintaa pyörittävät vapaaehtoiset nuoret ja aikuiset.

MITÄ PARTIOSSA TEHDÄÄN?

Partiotoiminta on viikoittaisia kokouksia sekä muutaman kerran vuodessa järjestettäviä retkiä ja leirejä. Kokouksissa opetellaan partiotaitoja, joita retkillä ja leireillä päästään hyödyntämään. Kouluaikaan retket ajoittuvat viikonloppuihin; loma-aikoina pidemmät leirit saattavat kestää viikonkin. Perheen lomamatkoja suunnitellessa kannattaa huomioida myös lippukunnan tapahtumakalenteri, joka löytyy TuHan nettisivuilta https://brysselintuulihaukat.wordpress.com. Syysretki järjestetään tänä vuonna 2.-4.10. Sudenpennut tulevat leirille yhdeksi yöksi 3.-4.10. Tuulihaukat eivät järjestä kesäleirejä, mutta monet lapset ovat osallistuneet yhteistyölippukuntiemme Töölön Tähystäjien ja Ilvesveikkojen kesäleireille. Osallistuminen vaatii kuitenkin Suomen Partiolaisten jäsenyyden, josta löytyy lisätietoa tämän kirjeen lopussa. Tuhalaiset kokoontuvat sunnuntaisin klo 10:30-12:00. Jos johtajat eivät toisin ohjeista, ryhmät kokoontuvat Kraainemissa Route Gouvernementalen ja Avenue des Pins Noirsin risteyksessä. Mahdollisista poikkeuksista kokousaikoihin ja/tai -paikkoihin ilmoitetaan aina myös Tuulihaukkojen nettisivulla, joten sitä kannattaa seurata säännöllisesti ja myös tilata ilmoitukset suoraan sähköpostiin. Muistathan ilmoittaa lapsesi ryhmän johtajalle, jos lapsesi ei pääse osallistumaan kokoukseen. Partio-ohjelma on suunniteltu nousujohteiseksi, joten jokaiselle ikäkaudelle on omaa ohjelmaa. Partio aloitetaan usein 7-8-vuotiaana, mutta myöhemminkin voi tulla mukaan. TuHa:n olemassa oleviin ryhmiin voidaan ottaa uusia aloittajia paikkatilanteen mukaan.

MITEN VOIN TUKEA LAPSENI PARTIOHARRASTUSTA?

Kannusta lasta: Tärkeintä on kannustaa lasta osallistumaan toimintaan. Partiossa lapsi kasvaa omatoimiseksi: annathan lapsesi pakata rinkkansa itse (näin tavarat myös löytyvät retkellä helpommin), etkä huolehdi liikoja retkien aikana. Parhaat partiomuistot syntyvät retkillä – rohkaisethan lastasi osallistumaan mahdollisimman moniin tapahtumiin! Avusta valitsemaan oikeat varusteet: Partiossa ei aina tarvitse uusimpia hienoja varusteita. Koska Tuulihaukat viettävät paljon aikaa ulkona, lämpimät ulkoiluvaatteet, hyvät säänmukaiset kengät sekä sadeasu ovat kuitenkin tarpeen. Ensimmäiselle retkelle tarvitaan puukko (esimerkiksi Marttiinin Junior-puukko) ja kunnon makuupussi alustoineen. Lapsen tavarat kannattaa nimikoida vedenkestävällä tussilla. Liittyessään partioon Sudenpennut saavat partiohuivin ja hihamerkin. Huivi on hyvä olla kaulassa kokouksissa ja muissa tapahtumissa. Halutessaan Sudenpentu voi käyttää myös tummansinistä paitaa (esimerkiksi college-paita, mikä tahansa kelpaa). Vanhemmat partiolaiset käyttävät halutessaan ruskeaa partiopaitaa. Tule itse mukaan: Vanhempien rooli toiminnassamme on tärkeä. Heitä tarvitaan etenkin retkille ja leireille apujohtajiksi sekä avustamaan kuljetuksissa. Jos haluat jakaa partiohetkiä lasten kanssa, älä epäröi ottaa yhteyttä yhteyshenkilö Annaan.

MITÄ PARTIO MAKSAA?

Tuulihaukkojen jäsenmaksu kattaa viikoittaisten kokousten lisäksi retket ja leirit. Lukuvuonna 2015-2016 maksut ovat: Sudenpennut: 100€ Muut partiolaiset: 150€ Johtajat: 50€ Sisaralennus: Jos yksi sisarus maksaa 150€, muut sisarukset maksavat 100€ Rahastonhoitaja Elina lähettää syyskuussa maksuohjeet kaikille uusille ja jatkaville tuhalaisille. Jäsenmaksun maksettuaan tuhalaiset saavat Belgian partiokattojärjestön FOS Open Scoutingin jäsenyyden ja järjestövakuutukset. FOS:n jäsenenä Tuulihaukat saavat käyttää täkäläisiä leiripaikkoja, kuten De Kluisia tai Moerkensheidea ja vuokrata telttoja. Lisäksi TuHa saa tietoa paikallisista partiotapahtumista. Tuulihaukkojen jäsen ei ole automaattisesti Suomen Partiolaisten (www.partio.fi) jäsen. Jos tuhalainen osallistuu leirille tai tapahtumaan Suomessa, on Suomen Partiolaisten jäsenmaksu pakollinen. Brysselin Tuulihaukat on Töölön Tähystäjien (TöTä) ja Ilvesveikkojen (Ive) yhteistyölippukunta, ja SP:n jäsenyys järjestyykin TöTän tai Iven kautta, ellei Suomessa ole omaa lippukuntaa.

VIELÄ OLISI KYSYTTÄVÄÄ…

Voit kääntyä lapsen oman ryhmän johtajan puoleen ennen tai jälkeen kokouksen, tai sähköpostitse. Johtajat antavat yhteystietonsa lapsen mukaan ensimmäisessä kokouksessa. Jäsenmaksut: Elina Hakonen-Meddings (elinahakonenmeddings@gmail.com) Jäsenasiat ja tiedotus: Anna Salmijärvi (annas_63@hotmail.com) Lippukunnan leirivarusteet: Asko Halonen (halonen.asko@hotmail.com)

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s