TUULIHAUKKOJEN JOHTAJISTO KOULUTUKSESSA

Brysselin Tuulihaukkojen ryhmien johtajat olivat tehokoulutuksessa viime kevään. Todistukset koulutuksesta jaettiin syyskauden avauksessa.

Tuulihaukoissa noudatetaan Suomen Partiolaisten partiojärjestelmää, mutta pitkien etäisyyksien takia jäsenistön mahdollisuudet osallistua Suomen partiolaisten koulutuksiin ovat vähäiset.

Johtajakoulutusta on annettu tähän asti lähinnä lippukunnan omin voimin. Vanhempi johtajisto on kouluttanut aina seuraavan johtajasukupolven. Muutamia kertoja johtajistoa on ollut myös muiden maiden partiolaisten koulutuksissa.

Keväällä työ toi Suomen partiolaisten kouluttajan Belgiaan ja Tuulihaukkoihin. Näin Tuulihaukoille tarjoutui tilaisuus saada suomalaista partiokoulutusta paikanpäällä.

Muutaman vuoden ryhmänjohtajina toimineetkin tarttuivat tilaisuuteen ja päivittivät osaamisensa ajan tasalle ryhmänohjaajakoulutuksessa. Osa suoritti myös akela- ja sampokurssit.

Viikonloppuisin järjestettyjen koulutustilaisuuksien välillä ryhmänjohtajat harjoittelivat oppeja käytännössä ryhmiensä kanssa.

Koulutuksen huipentumana johtajisto kävi toukokuussa partion alkulähteillä Brownsean saarella, missä lordi Baden-Powell – partiokielellä lyhyesti BP – järjesti ensimmäisen partioleirin vuonna 1907.

Koulutuksessa käytiin läpi erilaisia johtamistyylejä ja eri ikäkausille sopivaa ohjelmaa. Samoin pohdittiin ryhmien ja lippukunnan tapahtumien turvallisuutta ja erilaisissa kriisitilanteissa toimimista. Johtajat pohtivat myös itsekseen ja pienryhmissä, millainen johtajatyyppi olen, missä olen hyvä ja missä olisi vielä kehittämistä.

Tiivistahtisen opiskelun lomassa johtajisto ehti tutustua myös Brownsean saareen ja sen historiaan sekä astella lordi Baden-Powellin jalanjäljissä. Ensimmäinen koulutuspäivä päättyi tunnelmalliseen iltanuotioon, jota myös saaren lukuisat riikinkukot tulivat seuraamaan.

Koulutus ja erityisesti Brownsean matka mahdollistui Tuulihaukkojen saatua Suomi seuralta apurahan kasvavan lippukunnan johtajiston koulutukseen. Vaikka apuraha oli kohdistettu koulutukseen, voidaan sitä pitää samalla tunnustuksena Brysselin Tuulihaukkojen belgiansuomalaisten lasten ja nuorten parissa jo 15 vuoden ajan tekemälle nuorisotyölle.

Tuha-kauden aloitus.jpgmetsäleiri-impersonaatio2.jpgkoko johtajisto kyltteineen ja lippuineen.jpgjohtajat, parempi kuva.jpg2016-05-15 06.50.45.jpg

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s